Houffalize: De stad, de omgeving en de activiteiten

In de Ardennen is er voor iedereen altijd wel iets te doen.


Sportactiviteiten


Heel avontuurlijk en opwindend is een afvaart van de Ourthe vanaf Houffalize tot Maboge of La Roche-en-Ardenne.Bij laag water is dit niet mogelijk (tip: op het stuwmeer Nisramont is dit wel altijd mogelijk). Kajaks kun je huren in Houffalize en La Roche.

Brouwerij "d'Achouffe"


Brouwerij d'Achouffe is gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve speciaalbieren. Ongetwijfeld een bezoekje waard!

Wandelen


De streek van de Boven Ourthe, met zijn 370km uitgestippelde wandelroutes door uitgestrekte bossen, groene valleien en typische dorpjes is een droomlandschap voor iedere wandelaar.

Houffalize & omstreken


Houffalize is een rustig stadje in de prachtige vallei van de Ourthe en bijzonder geliefd bij wielerfanaten en in het bijzonder bij de mountainbikers. Verder vind je hier allelei soorten winkels, slagers, bakkers, geldautomaten en natuurlijk de gezellige authentieke terrasjes.

In en rond Houffalize kunnen de fietsfanaten zich uitleven in de bossen en op speciaal daatoe aangelegde circuits. Alle routes zijn erg goed bewegwijzerd. In het toeristisch centrum van Nandrin kan u routekaarten kopen. Fietsen zijn te huur in Houffalize en Nandrin.

Voor een rustige wandel- of fietstocht kan u gebruik maken van de RAVEL, een alternatieve route van 30km langsheen de oude spoorwegbedding van Gouvy via Houffalize naar Bastogne. Het grote voordeel is dat deze weg licht hellend is over het ganse traject en geen agressieve hellingen bevat, zodat deze voor een ruim publiek haalbaar is.

Bastogne, wereldbekend voor de Slag om de Ardennen (WO II), heeft enkele indrukwekkende musea gewijd aan deze historische veldslag.